Autorijden, is dat wel verstandig?

‘Ik reed al jaren een auto. Een nieuwe auto, was een Toyota Prius, die was nog maar twee jaar oud. En toen kreeg ik de diagnose. Bij het gesprek bij de geriater werd ik uitgenodigd door de huisarts en die heeft ook het een en ander met me doorgenomen en allerlei zaken in gang gezet. Daarbij heeft hij toen direct gezegd dat het beter was om niet meer auto te rijden en dat dat bij alzheimer verstandig is. Ik heb uiteindelijk toen maar besloten om mijn auto te verkopen en heb een elektrische fiets gekocht waar ik nu heerlijk mee door de stad rij, dus ik ben best tevreden ermee. Er zijn er een aantal die er nog steeds een auto rijden en die ook nog steeds het rijbewijs hebben. Bij later navragen is mij duidelijk geworden dat dit kan als je geregeld een test doet. Het is altijd mogelijk dat als je het verzwijgt dat je alzheimer hebt, dat je door kunt blijven rijden, maar of dit verstandig is vraag ik me af.’
(Red.: dit fragment is in een uitgebreidere versie nogmaals geplaatst op 19 april ivm een artikel over autorijden op De Correspondent).

Geen reacties op "Autorijden, is dat wel verstandig?"

    Plaats een reactie

    Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd