Bekijk de film

Nederland telt ruim 260.000 mensen met dementie. Heeft u met dementie te maken, in uw werk of privé? Bekijk de film (4 min.) en deel uw verhaal hier. Wij halen hieruit oplossingen die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving verbeteren. Uw verhalen helpen bij de verdere ontwikkeling van de Sociale Benadering Dementie. Want zolang een medische oplossing niet nabij is, blijft aandacht het beste medicijn.

4 Reacties op "Bekijk de film"

 • comment-avatar
  Marianne Weenink 4 januari 2018 (12:06)

  Mijn moeder is dementerend en kon, vrij snel na het overlijden van mijn vader,opgenomen worden in een verzorgingshuis/verpleeghuis. Ze beseft, dat ze steeds meer vergeet. Dit is voor haar een rouwproces. Wij, als kinderen, proberen haar zoveel mogelijk positieve belevingen aan te reiken, zoals samen met iemand pianospelen en zolang mogelijk buiten het huis in haar eigen groepje van vroeger blijven schilderen.
  Zelf ben ik actief binnen de Muzemantel, een organisatie vallend onder de paraplu van FitArt. Ik heb twee mensen toegewezen gekregen, waar ik muziek voor maak, mee zing en klassieke muziek laat horen. Het zijn mensen, die al in een vergevorderd stadium van dementie zitten. Ik heb een kleine harp en iedere keer verbaasd het me wat de uitwerking van dit geluid is. Er komen gesprekken op gang, er wordt meegefloten op klassieke muziek en op de maat haast gedirigeerd. Kortom:geweldig om te zien, wat muziek met dementerende mensen kan doen!

 • comment-avatar
  tanja Geraeds 13 april 2016 (21:39)

  Ik vind dit filmpje een grote nadenker voor de personen die geen dementie hebben.
  Mijn vader en moeder zijn nu wonende op een gesloten afdeling. Vader heeft alszheimer en mijn moeder dementeerd ook al ettelijke jaren.samen zijn gelukkig bij elkaar.
  Ze wonen nu veilig en verzorgd.
  Lieve mensen, geef ze de liefde en aandacht.en neem de tijd aan de personen waarvan je weet dat ze dementerende zijn.

 • comment-avatar
  Henk 25 februari 2016 (09:25)

  Mooi filmpje, er is vorig jaar bij mij geconstateerd dat ik in de beginfase zit van dementie/Alzheimer voor mij is het heel moeilijk te accepteren. Aan de verhalen die ik hier lees herken ik veel en hoop ik daardoor dat ik het kan gaan accepteren.

 • comment-avatar
  Marianna 26 mei 2015 (16:37)

  Bedankt ik ga me er meer in verdiepen. Nu mijn zwager dement is.

Plaats een reactie

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd