Borrelen op eerste paasdag – Ineke

Op zon- en feestdagen wordt er geborreld. Deze eerste paasdag is dat niet anders. De dames krijgen een glas advocaat met slagroom, die ze in no time oplepelen.

Meneer Vroman drinkt graag een heldere, een glaasje jenever. Het borrelglas wordt op het kleine tafeltje naast hem gezet. Het tafeltje is al aardig vol met een tweetal bijbels, maar het glaasje neemt gelukkig weinig plaats in.

Terwijl hij naar het glaasje kijkt, haalt hij langzaam een grote geruite zakdoek, bruinrood van kleur, uit zijn broekzak. Hij haalt de bril van zijn neus, doopt de zakdoek in het glaasje en begint op zijn gemak met het schoonmaken van zijn bril.

De bril wordt grondig schoon gepoetst. Wanneer dit is geklaard, verdwijnt de zakdoek weer in de broekzak en zet meneer Vroman zijn bril weer op zijn gezicht.

Dan is het nu tijd voor de borrel zelf. Hij heft het glas, kijkt de huiskamer rond en drinkt de borrel in een teug leeg. Ter afsluiting komt de zakdoek weer tevoorschijn. De mond wordt zorgvuldig afgeveegd en dan zakt hij terug in zijn stoel.

Ineke Wielinga blogt over haar schoonmoeder en zeven medebewoners, die hun dagen grotendeels doorbrengen in de gezamenlijke huiskamer. Namen en sommige details zijn veranderd omwille van hun privacy. 

1 Reactie op "Borrelen op eerste paasdag - Ineke"

Plaats een reactie

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd