De Dementiedagboeken

Welkom bij de Dementiedagboeken, luisterdagboeken waarvoor mensen met dementie regelmatig iets inspreken over hun dagelijkse leven. Hier laten zij letterlijk hun stem horen en geven zo een bijzondere inkijk in hun leven met dementie.

Ayla

Onderzoeker Rikke Komen gebruikt de Dementiedagboeken voor ons onderzoek naar betere ondersteuning voor mensen met dementie, journalist Heiba Targhi Bakkali heeft ze in het eerste jaar gebruikt voor haar artikelen binnen het thema Dementie dat zij uitwerkt op De Correspondent. En bijzonder: deelnemers aan de Proeftuin Sociale Benadering Dementie zullen vanaf het najaar van 2017 hun ervaringen delen met het pakket aan ondersteuningsvormen, dat we mede op basis van alle verhalen op de Dementie Verhalenbank ontwikkelen en verfijnen.

De Dementiedagboeken zijn geïnspireerd op het succesvolle Engelse project Dementia Diaries. De vernieuwende Engelse journalist Paul Myles gaf mensen mensen met dementie letterlijk een stem op zijn journalistieke platform On our Radar . Wij vinden het een eer om dit mooie initiatief een vervolg te geven in Nederland.