Duveke – Ik red me wel

‘Wat mij opvalt is dat de vele verhalen over de gevolgen van alzheimer toch vrij somber klinken. Het valt ook niet mee om te leven met een slecht geheugen en het heeft natuurlijk effect op de kwaliteit van leven. Geregeld overkomt mij  dat er dingen misgaan. Ik denk dan dat ik een afspraak heb en zit dan tevergeefs te wachten. En vervolgens word ik dan boos op mezelf. Toch heb ik ook de ervaringen dat als je open bent over je geheugenproblemen vele mensen begrip hebben en je spontaan helpen om dingen niet te vergeten. Zo word ik vaak gebeld als ik een afspraak heb, of helpen buren en vriendinnen mij door kort tevoren te  bellen. Vaak ook sturen ze mij een mail, bericht ter herinnering. Hiermee gaat het ook vaak goed, maar nog niet altijd. Ik red me wel. En ik heb ook nog erg veel plezier in het leven. Ik heb wel het idee dat  sinds ik het heb geaccepteerd dat ik niet alles onthoud, het leven toch wat eenvoudiger is. Je hebt vaak het meeste last van de verwachtingen van jezelf.’

Geen reacties op "Duveke - Ik red me wel"

    Plaats een reactie

    Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd