Henk over de Dementiedagboeken

‘Ik vraag mijzelf af of het dagboek me heeft geholpen in de verwerking en het aanvaarden Meneer Alzheimer. Ik kan deze vraag positief beantwoorden, alhoewel het nog steeds moeilijk voor me is om op bepaalde tijden mijn positiviteit te behouden en ervoor te blijven vechten. Iedere dag tijdens het scheren kijk ik in de spiegel en zeg ik tegen mezelf:  “Vandaag gaan we er weer tegenaan om Meneer Alzheimer buiten de deur te houden.’’ Soms lukt het me, en op de dag dat het me niet lukt denk ik: “Morgen komt er weer een nieuwe dag.’’ Ik ben er voor mezelf van overtuigd dat het positief zijn mij helpt om met mijn vriend Alzheimer om te gaan. Soms vervloek ik hem en ben ik blij als ik een dag door kan brengen zonder of weinig last van hem te hebben. Ik voel nog steeds dat ik nog heel veel kan doen ondanks dat ik een stuk van mezelf heb moeten prijsgeven.’

Geen reacties op "Henk over de Dementiedagboeken"

    Plaats een reactie

    Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd