Papa herkent mij niet meer

Het besef ‘mijn dierbare herkent mij niet meer’ kan flink pijn doen. Of de liefde nou nog wederzijds is of niet. Hierover schreef Stephanie een gedicht. Vier jaar geleden verloor zij haar vader, die de ziekte van Alzheimer had.

 

Ik wist dat hij ging komen

Die ene gevreesde dag

Dat je mij niet zou herkennen

als je mij zo voor je zag

 

Ik zocht naar wat herkenning

Vertelde je eindeloos hoe ik heette

Maar wat ik je ook zei

Jij was mij vergeten

 

Ik kon niet langer blijven

Door intens verdriet overmand

Voor jou ben ik nu iemand

Niet langer meer verwant

 

Maar ik zal je niet vergeten

Zal er altijd zijn voor jou

Tot het einde zal ik je laten weten

Iemand houdt van jou

 

Door Steefie

 

 

1 Reactie op "Papa herkent mij niet meer"

  • comment-avatar
    Corlies kerssemeeckers 25 juli 2017 (22:35)

    Na 15 jaar mijn moeder verzorgt te hebben, herkende zij mij ook niet meer als haar dochter, maar ik was en bleef haar lieve zustertje( verpleegster).daar door kon ik er goed mee omgaan en liet ze mij achter met het gevoel dat ik het goed gedaan had.

Plaats een reactie

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd